Pannenkoeken

17 Jul

DSC04998

Je kunt zeggen van Amerikanen wat je wil, maar feestelijk ontbijten kunnen ze wel. Of gefrituurde kip in roomsaus nu ook echt gezond is om je dag mee te beginnen is een andere discussie, maar wij Hollanders kunnen nog een hoop leren binnen de ontbijtcultuur.
De boterham met hagelslag of kaas is de meest genuttigde start van de dag, maar dat moet natuurlijk leuker kunnen. En als je het doordeweeks te druk hebt, dan is er altijd nog het weekend waarin je de dag kunt beginnen met een feestmaal!

Ik had deze morgen helemaal niks in huis. De boterhammen hadden we gisteren meegenomen naar het strand, het laatste restjes cruesli had ik eerder deze week al soldaat gemaakt en er was geen banaan te bekennen in huis. Dus zat er maar één ding op: Pannenkoeken!

voor 12 pannenkoeken

Wat heb je nodig?

1 tot 1 1/2 cup volle melk (Hoe meer melk, des te dunner het beslag en kun je dunne pannkoekjes maken)
1 groot ei
2 el gesmolten boter
1 cup bloem
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Boter om de pannenkoeken in te bakken

wat te doen?

Meng met een garde de melk, het ei en de boter in een kom. Meng de droge ingrediënten erbij tot je een mooi beslag hebt.
verwarm een beetje boter in een koekenpan, zodat de pan ingevet is. Schep met een jus of soeplepel wat beslag in de pan en houdt de pan schuin totdat het beslag over de bodem verdeeld is. Je bepaalt zelf hoe dik de koeken worden. Let op! Als je eerste  pannenkoek lijkt op een scrambled egg, geen nood. Dat hoort gewoon bij pannenkoeken bakken. Bak de pannenkoeken aan elke kant goudbruin en stapel ze op een voorverwarmd bord.
Als ze klaar zijn kun je ze versieren met van alles, zoals vers rood fruit. Of, als je niks in huis hebt zoals ik, gewoon met schenkstroop!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: