Suikervrij vegan bananenbrood

24 Jul

DSC05060
Van een vriendin ontving ik laatst een brief met daarbij een handgeschreven recept voor dit overheerlijke bananenbrood. Dat was alweer een tijdje geleden, maar het recept heb ik toen direct aan mijn moeder gegeven en zij maakt het ondertussen wekelijks. Ik daarentegen had het nog steeds niet gemaakt, tot gisteren! Bij gebrek aan dadels gebruikte ik biologische dadelstroop, maar daar werd ie zo lekker van dat je bijna zou denken dat er wél boter in zit.
Ik moet er ook even bij zeggen dat ondanks de naam ‘brood’, het meer weg heeft van een smeuïge cake.

Voor 1 bananenbrood

Wat heb je nodig?
1 cup speltmeel
1 cup havermeel
1 tl kaneel
een half zakje bakpoeder (8 gram)
1/2 tl zout
1 cup dadels of biologische dadelstroop
1/2 cup sojamelk
2 tl vanille extract
3 hele rijpe bananen (hoe rijper, hoe zoeter)
1 cup van alles wat je lekker vindt, denk aan noten, rozijnen, stukjes chocolade, enzovoorts

DSC05046

Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in en bekleed deze met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Mix in een andere kom met een staafmixer (of in een keukenmachine) de dadels, melk, vanille en bananen. Meng nu alles (ook de noten) kort door elkaar tot alles gelijk verdeeld is. Schep het beslag in de cakevorm en bak het 60 minuten in de oven.

DSC05052

Controleer eventueel met een prikker of het brood gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is het klaar op op te eten! Wel eerst even laten afkoelen ^^

DSC05072

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: