Brownietaart met frambozen

28 Jul

brownietaart

Dit weekend bakte ik deze chocoladetaart voor een verjaardag van een vriend. Het was oorspronkelijk uit een chocolade kookboek en droeg de naam ‘Duivelse taart’. Daar kon ik me wel iets bij voorstellen, want het recept was voor 2 van deze taarten die met glazuur op elkaar gezet werden en nog eens rijkelijk werd bedekt met chocolade.  Ik bakte er maar één en voegde er frambozen aan toe, wat de taart iets fris geeft. Achteraf heb ik het omgedoopt tot ‘brownietaart’, door de smeuïge structuur van de taart. Enfin, brownie, taart, wat maakt het ook allemaal uit! Het is gewoon een heerlijk stukje gebak voor bij de koffie (of na de koffie, als ontbijt, bij de lunch, als 4 uur snack of toetje..).

Wat heb je nodig?

85 gram boter + een beetje voor het invetten
een beetje poedersuiker
60 gram cacaopoeder
150 gram fijne kristalsuiker
1 tl vanille essence
2 eieren
140 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
2 handenvol (bevroren) frambozen

voor het glazuur (voor de zoetekauw onder ons, persoonlijk vind ik het zonder lekkerder)
100 gram poedersuiker
1 el cacao
halve el boter

Wat te doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 23 cm in en bestrooi licht met poedersuiker.
Roer de cacao met 90 ml kokend water tot een papje. Klop in een andere kom de boter, suiker en vanille en snufje zout met een mixer tot een romig mengsel. Voeg nu één voor één de eieren toe en klop mee. Voeg het cacaomengsel erdoor en mix nog even kort. Meng nu met een pollepel voorzichtig het bakmeel erdoorheen tot het net gelijk verdeeld is. Schep nu voorzichtig de frambozen erdoor. Als je bevroren fruit gebruikt blijft het heel tijdens het roeren. Vers fruit verdwijnt meestal in kleine stukjes door de taart.

DSC05107

Schep het beslag in een bakvorm en bak ongeveer 25 minuten. Laat  de taart 15 minuten in de springvorm afkoelen en haal het daarna eruit en laat het verder afkoelen.
Maak het glazuur door de cacao met de poedersuiker in een kom te mengen. Voeg het hete water toe en meng goed. Als het glazuur te dik is kun je meer water toevoegen, maar pas op, want het is ook snel té dun. Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur. Garneer met frambozen, maar pas bij het serveren zodat het vocht uit het fruit niet uitloopt op de taart.

DSC05115

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: