Zomerse aardbeienhapjes

3 Aug

aardbei hapje 2

Vanmiddag heb ik weer fijn over de markt gestruind en groentjes en fruitjes ingeslagen. Hoewel ik me iedere week voorneem om in de ochtend te gaan, beland ik toch altijd weer in de van-2-tot-4-uur-polonaise. Enfin, verstand op nul en gaan voor die tros banaan.
Eenmaal thuis bleken er nog aardbeien in de koelkast te liggen, dus die moesten maar eens op nu er een nieuwe lading vitamine C in huis was. Met de verse munt van de markt maakte ik deze zomerse aardbeienhapjes ^^ Ze zien er heel gezellig uit, zijn een eitje om te maken en natuurlijk superlekker!
Tip: maak ze ook eens met kersen.

DSC05227
Voor 4 stuks

Wat heb je nodig?
4 vellen bladerdeeg
een stuk of 10 aardbeien, gewassen en afgedroogd
een klein handjevol verse munt, in kleine stukjes gesneden/geknipt
2 el fijne kristalsuiker
1 ei

Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de vellen bladerdeeg klaar op bakpapier terwijl je de rest voorbereid. Snijdt de aardbeien in stukjes en vermeng met de munt en 1 el suiker. Verdeel het mengsel over de bladerdeegvellen, als een hoopje precies in het midden.

DSC05237
Klop het ei los in een schaaltje. Vouw de hoekjes van het deeg nu naar binnen. Als het deeg goed ontdooit is plakt dit vaak al goed. Zo niet, besmeer de hoekjes dan met ei en plak het dicht.

DSC05241
Bestrijk de hapjes nu met ei en bestrooi met 1 el suiker.
DSC05248
Bak de hapjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en leg ze, als ze veel vocht gelekt hebben, op een schoon vel bakpapier en laat ze op het rooster afkoelen tot huiskamertemperatuur. Serveer met slagroom en tast toe!

DSC05253

Advertenties

2 Reacties to “Zomerse aardbeienhapjes”

  1. Connie Visser augustus 25, 2013 bij 5:37 pm #

    Dat ziet er lekker uit. Ik ga het ook eens proberen in plaats van de standaard appelvulling.

    • kokkimmetje augustus 25, 2013 bij 7:35 pm #

      Ja, dat waren ze ook =) Met appel is ook lekker inderdaad, je kunt er leuk mee variëren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: