Hemelse kaneelbroodjes

14 Aug

DSC05443

Nog nooit had ik een kaneelbroodje gegeten, maar vanaf de eerste keer dat ik deze maakte was ik verkocht. Het recept is van Rachel Allan uit haar boek ‘uit de oven’ en is werkelijk fantastisch. Niet mierzoet en ook niet klef, maar een perfect en zalig broodje! Je kunt het deeg van te voren maken en als rol in de koelkast leggen, zodat je elke dag wat plakken kunt afsnijden en afbakken. Of bak alles in één keer voor een high tea of voor visite.

Voor ongeveer 12-14 stuks 

Wat heb je nodig?

voor de vulling:
100 gram zachte boter
1 el kaneel
100 gram bruine basterdsuiker

voor het deeg:
375 gram patentbloem
1 tl bakpoeder
1 el kaneel
25 gram fijne suiker
snufje zout
50 gram boter
1 ei
2 dl melk

voor het glazuur:
75 gram poedersuiker
2 el heet water

DSC05423

Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop voor de vulling de boter en kaneel tot een romig mengsel. Voeg dan de suiker toe en mix tot het bleek en luchtig is.
Meng voor het deeg alle droge ingrediënten. Wrijf de boter erdoor tot het lijkt op broodkruim. Klop het ei met de melk door elkaar en giet dit in een kuiltje van het bloemmengsel. Houd ongeveer 4 el apart. Meng alles tot deeg. Leg, als je de tijd hebt, het deeg nu een uurtje in de koelkast, zodat je het beter kunt bewerken. Rol het deeg uit tot een lap van 23 bij 35 centimeter. Spreid de vulling uit over de lap deeg. Rol de lap in de breedte op. Snijd de rol nu in stukken van ongeveer 1 centimeter dik (ietsje dikker) en leg ze met de snijkant naar boven op de, met bakpapier beklede, bakplaat. Bestrijk licht met het ei/melk mengsel.

DSC05437
Bak de broodjes ongeveer 30 tot 35 minuten.
Meng voor het glazuur de poedersuiker en het hete water. Bestrijk de broodjes ermee als ze zijn afgekoeld.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: