Zonnige ijsthee

18 Aug

DSC05535
Vanmorgen werd ik wakker en uit het raam zag ik alleen maar herfst. Grote donkere stapelwolken, regenbuien en windhozen. Stiekem eigenlijk best wel gezellig en ik stond dan ook al op het punt om een receptje te plaatsen voor lekkere warme chocolademelk met slagroom. Heerlijk voor zo’n zondag als deze, knus op de bank onder een geruite wollen dekentje terwijl we kijken naar The Christmas Carol (ja, voor je het weet is herfst alweer winter).
Maar toen zei iets in mij ‘nee!’. Het is hartje zomer en als de zon niet naar kokkimmetje komt, komt kokkimmetje wel naar de zon! Dus het recept voor de chocolademelk gaat even in de ijskast en uit die ijskast halen voor vandaag een overheerlijke zomerse ijsthee tevoorschijn. Dus leg dat geruite dekentje maar in de woonkamer, dan kun je zo heerlijk picknicken in eigen huis met je zelfgemaakte verfrissende drankje.

DSC05488

Wat heb je nodig voor groene thee/frambozen ijsthee?
1 liter gekookt water
2 zakjes groene thee
1 citroen, in partjes gesneden
een handjevol frambozen (ik gebruike bevoren frambozen, vandaar dat ze zo wit zijn op de foto)
3 el suiker of honing

DSC05533

Wat te doen?
Schenk het water in een hittebestendige schaal of kan en hang de theezakjes erin. Roer, als het water nog heet is, de suiker of honing erdoor tot het is opgelost. Laat de thee afkoelen (laat de zakjes erin hangen). Als de thee is afgekoeld, voeg dan de frambozen en de citroen toe. Laat het geheel in de koelkast staan tot het ijskoud is en serveer (eventueel) met ijsblokjes.

Wat heb je nodig voor munt/sinaasappel ijsthee?
1 liter gekookt water
ongeveer 8-10 takjes met verse munt
1 sinaasappel, in partjes gesneden
2 el suiker of honing

TIP: Als je verse munt wil bewaren, rol het dan op in een natte theedoek en leg het in de koelkast. Zo houd je het langer dan een week mooi vers.

DSC05530

Wat te doen?
Schenk het water in een hittebestendige schaal of kan en leg de munt erin. Roer, als het water nog heet is, de suiker of honing erdoor tot het is opgelost. Laat de thee afkoelen met de munt erin. Als de thee is afgekoeld, voeg dan de sinaasappel toe. Laat het geheel in de koelkast staan tot het ijskoud is en serveer (eventueel) met ijsblokjes.

TIP: De basis van ijsthee is, hoe kan het ook anders, thee. Je kunt dus in plaats van groene thee ook eens een andere thee gebruiken.

DSC05540

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: