Gemarmerde chocolade-vanillecheesecake

17 Sep

DSC05172
Zo gezond als de bananen havermout koekjes die ik laatst poste, zo onge.. ik bedoel zo lekker is deze gemarmerde chocolade-vanillecheesecake. Een hele mond vol, letterlijk, want machtig is ie. Maar ook oh zó verrukkelijk! Het recept komt uit een boek vol chocoladerecepten (‘365 chocoladerecepten’ wel te verstaan), is makkelijk en een succes op elke fuif, partijtje of andere gelegenheid. Of als medicijn tegen teleurstelling, liefdesverdriet en eenzaamheid. (Lees de bijsluiter voor gebruik. Bijwerkingen: Overmatige consumptie kan gevoel van misselijkheid opwekken. Raadpleeg in dit geval geen arts, een dutje op de bank en een kop kamillethee volstaat in de meeste gevallen).

Wat heb je nodig?
boter, voor het invetten
250 biscuitjes (Digestive)
2 el cacaopoeder
75 gram boter, gesmolten
500 gram roomkaas
200 gram fijne kristalsuiker
2 eieren, licht geklopt
2 dl slagroom
150 gram pure chocolade, au bain marie gesmolten en wat afgekoeld
1 tl vanille essence

DSC05147
Wat te doen?
Voor de bodem: Vet een springvorm in. Breek de biscuitjes en maal ze fijn met de keukenmachine of staafmixer, of zo goed als het kan met je handen. voeg de 75 gram gesmolten boter en de 2 el cacao toe en meng alles goed. Doe het mengsel in een ingevette springvorm en druk goed aan op de bodem en de randen met een lepel.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de roomkaas en de suiker met een mixer in een grote kom luchtig. Klop de eieren er één voor één door en roer dan voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over twee maatbekers . Klop de gesmolten chocolade door de ene portie en de vanille door de andere. Schenk het vanille mengsel op de bodem en schenk daarop het chocolade mengsel. Trek met een vork door het mengsel zodat er een gemarmerd effect ontstaat.

DSC05154
Bak de taart 40-45 minuten, tot hij aan de randen stevig is en in het midden nog wat beweegt. Haal hem uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
Zet de taart minstens 2 uur (of een nacht) in de koelkast en haal uit de vorm.

P.S. Als je wat beslag over hebt (of houdt…) maak dan stiekem voor jezelf een minicheesecake. Neem 1 Digestive koekje en bestrijk met 1 el chocolademengsel.
DSC05162

Advertenties

6 Reacties to “Gemarmerde chocolade-vanillecheesecake”

  1. Margriet september 17, 2013 bij 1:04 pm #

    Yammie! Dat ziet er weer heerlijk uit Kim!

  2. beejeekookt september 20, 2013 bij 7:38 am #

    Oei dat ziet er lekker uit!

    • kokkimmetje september 20, 2013 bij 10:14 am #

      Ja hè! Cheesecake en chocolade, wat wil een vrouw nog meer? 😉

  3. marjolein oktober 12, 2013 bij 8:23 am #

    Oehlala! Lekker hoor! Wat voor roomkaas gebruik je hiervoor?

    • kokkimmetje oktober 12, 2013 bij 9:46 am #

      haha, heel lekker! Bij de AH verkopen ze ‘Mon Chou zacht en luchtig’ in een kuipje van 200 gram, die gebruik ik altijd voor cheesecakes =)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: