Huisgemaakte pizza

20 Sep

Pizza kun je op drie manieren eten.
1. De dag na een avond flink stappen trek je de vriezer open, trekt er twee Big Americans uit en na 20 minuten zit je weer voor de tv met een fles cola en een dampende pizza.
2. Je gaat naar een echt Italiaans restaurant (O’pazzo in Rotterdam bijvoorbeeld! oh oh oh), laat je bedienen door mooie camerieres en camerieras en eet een overheerlijke traditionele Italiaanse pizza.
3. Je maakt je pizza helemaal zelf, met vrienden of met kinderen. Dit is wel de leukste vorm van pizza eten, omdat zo creatief kunt zijn als je zelf wil. Of gewoon, omdat je er alleen dingen op legt die je lekker vindt en het dus altijd je favoriete pizza wordt! Hieronder leg ik uit hoe je de basis van een pizza maakt, de bodem.

DSC06198
Voor 4 pizza’s

Wat heb je nodig?
500 gram bloem
1 zakje gist
1 tl suiker
3 dl lauw water
3 el olijfolie
2 tl zout
4 el tomatenpuree

Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg het water en de olie toe. Kneed alles met de hand tot deeg, voeg zo nodig meer bloem toe als het te nat is, of meer water als het te droog is. Maak een bol van het deeg, leg in een kom, dek af met huishoudfolie en een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol de zijkant wat naar binnen zodat je mooie randen krijgt.

DSC06206
Bestrijk elke pizza met 1 el tomatenpuree. Je kunt er voor kiezen om de tomatenpuree te kruiden met Italiaanse kruiden, zoals oregano en basilicum.

DSC06208
Nu zijn de pizzabodems klaar om te beleggen met alles wat je lekker vindt! Bak de pizza’s als ze belegd zijn ongeveer 15 minuten op 250 graden.
Nog geen idee wat voor pizza je wil eten? Wij kozen gisteren voor deze groentepizza en een tonijnpizza.

DSC06224
Voor de groentepizza beleg je de pizza met plakjes courgette (ik grilde ze eerst even in de pan), paprika, rode ui en een pittige kaas. Of met elke andere groente doe je lekker vindt.

DSC06244
Voor de tonijnpizza beleg je de pizza met een blikje tonijn, 2 el kappertjes, paprika, rode ui en zwarte olijven.

Succes en veel plezier met pizza’s bakken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: