Kersencheesecake

25 Sep

DSC06287
Geïnspireerd door het recept uit het boek ‘Delicious, het bakboek’ maakte ik de simpele versie van een kersencheesecake. Het spreekt voor zich dat vers fruit altijd lekkerder is, maar soms, heel soms, kies ook ik voor de snellere weg. Bijvoorbeeld als er visite komt, terwijl je al een volle agenda hebt of gewoon als je alle bramen (die je op de taart wilde doen) toch liever uit het vuistje opeet. Voor deze taart gebruikte ik kersen uit blik van Hak, en eerlijk waar, het maakt een overheerlijk taartje.

DSC06250
Wat heb je nodig?
125 gram Digestive biscuitjes
60 gram zachte boter
200 gram roomkaas
2 (kleine) eieren
85 gram crème fraîche
75 gram suiker
rasp en sap van een halve citroen
1 blik Hak vlaaifrui, kersen
een springvorm van 16 cm. Je kunt de taart ook in een grote springvorm maken van 24 cm, verdubbel dan het recept. Met uitzondering van de citroen, dat blijft nog steeds een halve.

Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal de koekjes in een keukenmachine en voeg de zachte boter toe tot het goed verdeeld is. Verdeel over de bodem van de ingevette springvorm.

DSC06256
Bak de bodem 12 minuten in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Mix nu de roomkaas, eieren, crème fraîche, suiker, citroenrasp en sap tot een glad beslag. Schenk dit over de bodem van de taart en bak de taart 40 minuten in de oven of tot de taart stevig is. Laat de taart in de vorm afkoelen. Schep er nu de kersen op en laat de taart in de koelkast verder koelen.

DSC06274

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: