Gepofte aardappels

3 Okt

000815902_001_Aardappel-gepoft
Wat is de herfst toch heerlijk! Ik denk dat ik niet voor iedereen mag spreken, maar dan dan in ieder geval voor mezelf. De lente en de herfst zijn dan ook mijn favoriete seizoenen. (Gevolgd door de zomer op de tweede plaats en de winter op de aller- allerlaatste, tenzij je in de winter niet naar buiten hoeft, maar binnen warme chocolade mag drinken, dan wordt het een gezamenlijke tweede plek). Maar de herfst heeft het beste van twee werelden, genoeg warmte van de zon om het aangenaam te maken, samen met een heldere frisse wind, zodat je jezelf weer in kunt pakken in je favoriete trui (over je twee t-shirts en vest, want herfst = laagjeskleding, hoera!).  Maar het meest prettig is nog wel om thuis te komen, kaarsjes aan te steken en te jezelf verwennen met een hoop comfort food. Zoals bijvoorbeeld gepofte aardappels uit de oven. Ik maakte ze deze week voor het eerst en het is een heerlijke herfstige manier van aardappels bereiden. En van eten, want je pakt de pakketjes uit aan tafel, het is toch net sinterklaasavond!

p.s. De foto hierboven komt van AH.nl, want ik beken, de piepers uit mijn oventje waren al op voor ik er een foto van kon nemen. Mijn herfstige honger was te groot en had alleen nog oog voor het eten op tafel. Om het goed te maken volgen er nog wel foto’s van vóór ze de oven in gaan.

DSC06310
Wat heb je nodig?
Aardappels, gewassen en met schil (gebruik aardappels van gelijke grootte, zodat ze even snel garen)
olie
peper en zout
alumiumfolie
crème fraîche
kruiden naar wens, zoals paprikapoeder of (verse) bieslook

Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Prik de aardappels aan beide kanten in met een vork. Bestrijk ze met olie en bestrooi met peper en (zee)zout.

DSC06314
Leg ze in het middel van een vel folie en pak ze in door de randen van het folie naar binnen te vouwen.

DSC06320
Leg de ingepakte piepers op een bakplaat en bak ze in de oven 40 tot 60 minuten. 40 minuten voor kleine en maximaal 60 minuten voor hele flinke aardappels. Je kunt checken of ze gaar zijn door ze in te prikken met een vork (door het folie heen). Als ze geen weerstand bieden, zijn ze gaar.
Maak de pakketjes aan tafel open, snijdt ze tot de helft doormidden en vul met crème fraîche en paprikapoeder (of andere kruiden naar keuze).
Geniet van je herfstige maaltijd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: