Appelcompote

12 Okt

DSC06392
Deze week kreeg ik verse appels mee uit schoonmoeders tuin (die ik overigens mee nam in mijn eerste zelf gehaakte boodschappentas!). Omdat het er zo veel waren besloot ik er (onder andere) appelcompote van te maken. Mijn moeder en schoonmoeder maken dat al jaar en dag zelf, maar ik was er nog nooit eerder aan begonnen. Nouja, met uitzondering van die ene keer op de basisschool in groep 2 dan. Het enige wat ik me daar van kan herinneren is de juf die naast een pan stond en daar plots bij toverslag een lepel appelmoes uit toverde. Achteraf, nu ik het zelf heb gemaakt, snap ik dat ook wel. Het is namelijk ook zó gepiept! Hier het recept voor ongeveer 3 potten appelcompote:

DSC06368
Wat heb je nodig?
1 1/2 kilo appels
suiker, naar smaak (ik gebruikte 4 el)
kaneelstokje of 2 tl kaneel
100 ml water
eventueel wat citroensap om de kleur te behouden

Wat te doen?
Steriliseer de potten door ze te koken in een pan water. Zet ze vervolgens op een schone theedoek. Schil de appels en snijdt ze in stukjes. Je kunt zelf de grootte bepalen. Zet een pan met water, suiker en kaneel op het vuur. Voeg als de suiker is opgelost de appels (en citroensap) toe en roer goed. Laat alles nu ongeveer 10 minuten koken terwijl je af en toe roert. Als je de appels zacht genoeg vindt haal je de pan van het vuur. Wil je de appels graag zachter of wil je appelmoes? Kook de appels dan wat langer tot de stukjes kleiner worden of je ze niet meer ziet. Vul de potten tot de rand met de compote of moes en sluit af met de deksel. Zet de potten nog 5 minuten ondersteboven zodat ze vacuüm kunnen trekken en de compote zo lang houdbaar is. Laat afkoelen en bewaar de potten op een koele plek.

DSC06376

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: