Pompoenmuffins

14 Okt

 

DSC06415
De keuken ligt hier vol met pompoenen [lees: 3 stuks] dus hoog tijd om weer wat met pompoen te maken. Deze keer pompoenmuffins! Uit het receptenboek ‘1 beslag, 100 muffins’. 

Voor ongeveer 20 stuks
Wat heb je nodig?
280 gram bloem
3 tl bakpoeder
2 tl kaneel
1 tl gember (gedroogd, gemalen)
1 tl kruidnagel (gedroogd, gemalen)
1 tl anijs (gedroogd, gemalen)
(In het originele recept wordt er in plaats van bovengenoemde kruiden ‘koekkruiden’ gebruikt)
1 tl zout
120 gram basterdsuiker
2 eieren
200 ml melk
90 gram boter, gesmolten en wat afgekoeld
425 gram pompoenvruchtvlees
muffinvorm en papieren vormpjes

DSC06399
Wat te doen?
Van de pompoen maak je puree.  In Amerika verkopen ze dat kant en klaar in blikken, maar in Nederland niet.  Bij sommige Albert Heijn winkels verkopen ze wel kant en klare blokjes (rauwe) pompoen. Voor de puree: Snijdt de pompoen in blokjes en stoom ze in een stoompan tot het zacht is. Ik heb geen stoompan dus gebruikte ik een braadpan. Ik deed een eetlepel olie in de pan, roerde de blokjes erdoor, deksel erop en laten garen. Als de pompoen gaat aanbakken voeg je een klein beetje water toe om dat te voorkomen. Prak als de pompoen gaar is alles fijn of pureer met een staafmixer voor een gladde puree. Als je veel water hebt gebruikt, gebruik voor de muffins dan de helft minder melk.

DSC06404
Verwarm de oven voor op 200 graden. leg de papieren vormpjes in de muffinvorm. Meng de bloem, het bakpoeder, zout en de kruiden door elkaar.
Klop de eieren licht los in een andere kom. Klop de melk en boter erdoorheen. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het eimengsel erin. Voeg de pompoenpuree toe en roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is. Roer niet te lang.
Schep het beslag in de vormpjes (houdt er rekening mee dat ze nog zullen rijzen). Bak de muffins 20 tot 30 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Laat ze daarna (uit de vorm) volledig afkoelen op een taartrooster.

DSC06409

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: