Hollands appelkruimel toetje

17 Okt

DSC06494
We aten gisteren als toetje appelcrumble! Een heerlijk en makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren. Met hetzelfde gemak maak je namelijk perencrumble, kersencrumble, perzikcrumble en ga zo maar door. Ik maakte ze met verse appels uit mijn schoonmoeders tuin, die had ik nog over nadat ik er appelcomote van maakte. Als je geen havermout in huis hebt, of je vindt het niet zo lekker, dan kun je dat deel gewoon vervangen door bloem. Je kunt er zelf nog van alles aan toevoegen, zoals kokos, noten of kruiden.
Zo maakte ik het:

DSC06463
Voor ongeveer 3 personen (Dus verdubbel het recept voor meer gasten!)
Wat heb je nodig?
3 appels
2 tl kaneel
eventueel 1 el suiker voor door de appels, kan ook weg gelaten worden
75 gram bloem
35 gram havermoutvlokken
40 gram suiker
1 tl zout
60 gram koude boter, in blokjes

DSC06470
Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de appels en snijdt ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en voeg de kaneel en (eventueel) suiker toe. Meng in een kom bloem, suiker, en zout. Voeg nu de blokjes boter toe en kneed met je vingertoppen tot kruimels. Stop als er geen stukken boter meer in zitten en er alleen nog deegkruimels te zien zijn.

DSC06472
strooi de kruimels over de appel. Bak de schotel nu ongeveer 30 minuten in de oven of tot de kruimels goudbruin zijn. Lekker met een bolletje ijs en slagroom!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: