Hummus in een handomdraai

20 Okt

DSC06483
Hummus is een van die dingen die je eigenlijk niet moet kopen, maar écht zelf moet maken. (Je leest ten slotte deze blogpost, dus daar gaan we dan ook maar vanuit!). Als je een staafmixer of keukenmachine hebt staat je hummus binnen een handomdraai op tafel, met een knapperig vers brood ernaast. Daarbij is het ook nog eens ontzettend budgetproof, vooral als je de kikkererwten gedroogd koopt, zelf weekt en kookt. Heb je daar geen tijd voor, dan verkopen ze in de supermarkt ook blikken kikkererwten, kant en klaar voor gebruik. Het leuke van hummus is dat je er alle kanten mee op kan, experimenteer er dus op los! Denk aan hummus met rode peper, zongedroogde tomaten of bijvoorbeeld pesto. Of gebruik eens witte bonen in plaats van kikkererwten. De originele hummus maak je zo:

DSC06480
Wat heb je nodig?
1 blik kikkererwten
1el tahin (sesampasta, vindt je bij de toko of de grotere supermarkt)
2 teentjes knoflook
sap van een halve citroen
1 el olijfolie, optioneel
paprikapoeder
zout en peper

Wat te doen?
Giet de kikkererwten af en houdt het sap apart. Pureer met een staafmixer of keukenmachine de erwten met de knoflook, citroen, zout, peper en ongeveer de helft van het sap uit het blik. Je kunt eventueel meer sap toevoegen om het dunner te maken. Schep in een leuk schaaltje en serveer met een scheutje olie en paprikapoeder.
Om andere soorten hummus te maken pureer je simpelweg kruiden en/of groenten mee die je lekker vindt!

Advertenties

4 Reacties to “Hummus in een handomdraai”

  1. Brenda oktober 20, 2013 bij 5:47 pm #

    Hallo Kokkimmetje,

    Het klinkt erg lekker !! maar wat doe je er vervolgens mee met die hummus?
    Met pasta, brood wat is de bedoeling?

    Groetjes Daphne

    • kokkimmetje oktober 20, 2013 bij 8:51 pm #

      Hoi daphne!
      Het is lekker als smeersel voor op brood, zoals je bv tapenade en kruidenboter gebruikt 🙂

  2. Saskia oktober 20, 2013 bij 10:04 pm #

    Humus is zo lekker! En ik ben ook verslaafd aan tahin (op brood,rijstwafels) jum!!

    • kokkimmetje oktober 21, 2013 bij 7:34 am #

      Jaaa lekker hè Sas! Maar eet je tahine gewoon zo? Dat moet ik dan ook maar eens proberen :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: