mini-trifle met appelcompote

23 Okt

DSC06574
Dit recept komt uit het boek ‘koken met Karin, zonder pakjes en zakjes’. Alleen in het originele recept gebruikt zij ‘cantuccini’. Dat zijn Italiaanse amandelkoekjes, ook wel bekend als biscotti. Alleen interpreteerde ik ze even als ‘amarettikoekjes’ dus haalde ik de verkeerde in huis. Nou ja, de verkeerde wil ik het niet noemen, want ook met deze koekjes is dit toetje een succes. Wat voor koekjes je voor dit recept gebruikt laat ik dus geheel aan jou over, of pak de eerste die je ziet liggen in de supermarkt en de beslissing is snel gemaakt. Het is een makkelijk dessertgerecht en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Dus een leuk toetje voor als bijvoorbeeld je visite blijft eten.

DSC06564
Voor 4 glaasjes

Wat heb je nodig?
4 à 5 el appelcompote
100 gram Italiaanse koekjes (biscotti of amaretti)
500 ml volle yoghurt (ik gebruikte Turkse yoghurt)
4 el vloeibare honing
4 el amaretto (of eventueel andere likeur)

Wat te doen?
Verkruimel de koekjes en week ze even in de likeur. Roer de honing door de yoghurt. Schep nu alles, koekjes, yoghurt en appelcompote, om en om in een glas. Zet het liefst een uur (of langer) in de koelkast zodat de smaken goed zijn ingetrokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: