Rode wijn chocoladetaart

29 Okt

DSC06558
Zoals met veel dingen die ik op Pinterest bewaar ben ik razend enthousiast op het moment dat ik ze zie, maar na diverse taarten, 10 handige tips om je huis binnen een kwartier schoon te hebben, een overdosis aan schattige jonge poesjes en konijnen en tientallen work-out schema’s voor een strak lichaam in slecht 4 weken, ben je zo overweldigd dat er van alles uiteindelijk niks komt. Ik heb nog steeds geen konijn in huis die zo lief samen met de poes speelt, dat haarmasker van olie en honing maakt je haar dan wel glanzend, maar je krijgt er geen kam meer doorheen en wat betreft de work-outs, dat blijft alleen bij plaatjes kijken.
Maar soms lukt het dan toch om eens heel gericht terug te kijken naar al die recepten die je ooit, meestal in een hongerbui vlak voor de maaltijd, hebt gepind. Zo vond ik laatst deze ‘rode wijn chocoladetaart’ terug. Het originele recept is van Chinmayie en vind je hier, waar alles in Amerikaanse cupmaten staat. Ik volgde het recept exact en woog voor jullie alles na in grammen.

DSC06540
Wat heb je nodig?
175 gram bloem
35 gram cacao
1 tl baking soda (verkrijgbaar bij de toko of grotere supermarkt)
140 gram suiker
halve tl zout
5 el (olijf)olie
2 1/2 el (aardbeien)jam
250 ml rode wijn
1 tl vanille aroma

DSC06545
Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Meng in een andere kom alle overige ingrediënten. Voeg het natte mengsel bij het droge en mix met een garde tot een glad beslag. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm. In het recept staat geen maat, maar ik gebruikte een ronde vorm van 16 cm in diameter. Bak de taart ongeveer 50 minuten of tot je er een prikker in kan steken en die er nagenoeg schoon uitkomt. De taart is de dag erna nog lekkerder!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: