Romige uien-basilicumsoep met doperwten

6 Nov

DSC06264
Uiensoep is het perfecte comfortfood op koude dagen. En aangezien het al aardig fris begint te worden buiten, doe je mij hier een groot plezier mee. Daarbij is het ook nog eens ontzettend goedkoop en maak je er makkelijk heel van van. uiensoep slaagt voor de budgetproef, hoezee! 

DSC06268
Wat heb je nodig?
2 el olie
1 kg uien, gesnipperd
2 aardappelen, in blokjes
2 à 3 tenen knoflook, gesneden of geperst
1 liter groentebouillon
125 ml room
handjevol basilicumblaadjes
200 g doperwten (bevroren)
peper en zout

Wat te doen?
Verhit de olie in een braad- of soeppan en fruit hierin de uien op laag vuur tot ze zacht zijn. Dit kan met zoveel uien ongeveer een kwartier duren. voeg dan de knoflook toe en bak nog even 1 minuutje mee. Voeg dan de aardappel en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. (ik houd altijd wat bouillon achter, en bepaal na het pureren hoe dik ik de soep wil hebben. Dunner maken kan makkelijk door het aan te lengen met wat van de bouillon). Laat de soep met de deksel op de pan ongeveer 10 à 15 minuten koken, of tot de aardappel gaar is. Pureer de soep nu met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.  Voeg nu de doperwten toe en kook nog even twee minuten. Tot slot voeg je de room en basilicum toe en draai je het vuur uit. Serveer met bruin brood en oude kaas en je avond kan niet meer stuk!

DSC06280

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: