Feestelijke aardbeienslagroomtaart

13 Nov

DSC06772
Omdat dit het eerste recept is voor mijn maandelijkse editie in MEUK , trakteer ik de Meuk meisjes, en al mijn trouwe lezers natuurlijk, op een feestelijke slagroomtaart! Althans, op het recept, zodat je het zelf kunt maken en er eens flink mee kunt showen tijdens de eerstvolgende verjaardag. Of natuurlijk op elke andere willekeurige gelegenheid, want met slagroomtaart maak je van alles een feestje!

DSC06737
Wat heb je nodig?
Voor het biscuitdeeg
4 eieren
2 el warm water
120 gram tafelsuiker
75 gram bloem
75 gram maizena
1 mespunt zout
Ronde bakvorm van 24-26 cm en bakpapier

voor de vulling en decoratie
400 ml slagroom
2 el suiker
100 gram (aardbeien)jam
400 gram verse aardbeien
70 gram amandelschaafsel

Wat te doen?
Voor het biscuitdeeg
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
Splits de eieren. Doe de dooiers in de grootste kom, omdat je daar uiteindelijk alles aan toevoegt. Belangrijk! Zorg ervoor dat de kommen vetvrij zijn, was ze desnoods nog een keer goed af met flink heet water. Doe het warme water bij de eierdooiers en klop met een mixer schuimig. Strooi er geleidelijk 2/3 van de suiker bij en blijf mixen. Blijf mixen tot er een dikke romige massa ontstaat.
Was de gardes goed af en maak droog. Mix nu de eiwitten schuimig en klop er geleidelijk de resterende suiker door. Klop het eiwit zo schuimig tot je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het naar beneden valt (wees hier niet té enthousiast mee). Spatel nu 1/3 van het schuim voorzichtig met een (pol)lepel door het dooiermengsel. Schep de rest van het schuim erop.

DSC06743
Vermeng in een andere kom de bloem, maizena en het zout. Zeef dit boven het eiwitschuim. Schep nu alles voorzichtig door elkaar tot het nét een samenhangend geheel is. Schep het beslag nu in de vorm en bak 30 tot 35 minuten in de oven.

DSC06747
Laat de taart na het bakken afkoelen in de vorm op het rooster. Snijd hem met een scherp mes langs de randen los en haal de vorm er van af. Leg het rooster op het gebak (of gebruik een groot bord), keer de taart om en haal het bakpapier van onderkant af en zet de taart weer terug.
DSC06759
Snijd de taart met een scherp, lang mes horizontaal doormidden.

Voor de vulling en decoratie
Was de aardbeien en snijd ze in partjes. Let op! De aardbeien mogen niet nat zijn als je ze gebruikt. Was ze dus ruim van te voren af of dep ze met keukenpapier. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie, tot ze goudbruin zijn. Zet apart en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf met de suiker en zet apart.
Haal voorzichtig de bovenste helft van de taart. Bestrijk de onderste helft met 1/3 van de slagroom, de jam en de helft (of meer) van de aardbeien. Leg de bovenste helft voorzichtig terug op de taart. Bestrijk nu de bovenkant en zijkant van de taart met de resterende slagroom. Decoreer met amandelen en partjes aardbeien.
Om het helemaal af te maken zet je kaarsjes op de taart en moet er natuurlijk gezongen worden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: