Baba Ganoush

17 Nov

DSC06793
Omdat ik vandaag jarig ben (Hiep Hiep Hoera! al zeg ik het zelf) gaf ik dit weekend een etentje. Uit de bieb, waar ik regelmatig kookboeken vandaan sleep, haalde ik er deze keer een in huis van Ravinder Bhogal. Zij schreef het boek Spatels en Stiletto’s, waar onder andere het recept in staat van Baba Ganoush, een soort puree van geroosterde aubergines en knoflook. Ik maakte het en gebruikte het als smeersel voor bij Turks brood en het was heerlijk!

DSC06788
Wat heb je nodig?
2 grote aubergines
3 volle eetlepels yoghurt
3 el tahin
sap van 1 citroen
1 teen knoflook, geperst
2 tl gemalen komijn
5 volle el gehakte verse koriander (ik gebruikte peterselie, omdat ik koriander niet zo lekker vind)
paprikapoeder en peterselie om te garneren

Wat te doen?
Verwarm de grill op de heetste stand of gebruik een grillpan. Prik de aubergines in met een vork, leg ze onder de grill en rooster ze zacht. (of doe 2 el olie in de grillpan en rooster ze daar in). Dit duurt ongeveer 15 tot 20  minuten. Draai de aubergines regelmatig, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Laat ze afkoelen.
Ontvel de aubergines, dit zal nu gemakkelijk gaan. Hak het vruchtvlees grof en pureer het met de andere ingrediënten in de keukenmachine of met een staafmixer, tot een zachte pasta.
Strooi er wat paprikapoeder en peterselie over en serveer met brood.

Advertenties

3 Reacties to “Baba Ganoush”

  1. taarttopper november 17, 2013 bij 10:56 am #

    Gefeliciteerd en een hele fijne dag!

    • kokkimmetje november 17, 2013 bij 2:21 pm #

      Dankjewel! gaat helemaal goed komen, er hangen ten slotte slingers =)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Baba Ganoush | Amanda Wams - november 17, 2013

    […] Originele blog te vinden op: kokkimmetje.wordpress.com […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: