Ayvar-dip

25 Nov

DSC06781
Een paar jaar geleden had ik met collega’s van mijn stage een etentje in De Olijventuin , een heel sfeervol mediterraans restaurant in Rotterdam. Één van al die hapjes die we kregen was Ayvar, en was heerlijk voor op brood. Een collega van me vertelde dat het heel simpel was om te maken. Ayvar koop je namelijk gewoon in de Turkse supermarkt en is een mengsel van allemaal groenten en kruiden. Deze saus pureer je met fetakaas en klaar is kaas..uh..Kees! 

Wat heb je nodig?
150 gram fetakaas
ongeveer 3 el ayvar (of meer of minder, naar smaak)

Wat te doen?
Prak alles met een vork tot een egaal mensel of pureer met een staafmixer.
Serveer bij brood, eventueel gegarneerd met wat verse peterselie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: