Volkorenmuffins met banaan en rozijnen

11 Dec

DSC06923
De kerstboom staat! Sinterklaas is het land uit en de dennenboom mag erin. Het lijkt nu alsof het kinderfeest mij niet interesseert, maar niets is minder waar. Ik ben namelijk gek op het Sinterklaasfeest en als een kind zo blij als de oude man weer in het land is. Maar als de stoomboot weer vertrekt staat als al snel dat andere gezellige feest voor de deur, kerst! En dan kun je er maar zo lang mogelijk van genieten (als het aan mij ligt). Ik probeer de lichtjes ook zo vaak mogelijk aan te hebben, zelfs al schijnt de zon, dan doe ik gewoon de gordijnen dicht. Beetje overdreven zul je denken, maar hij staat er pas 2 dagen en ik word er blij van!

DSC06924
Er liggen zelfs al cadeautjes onder, zo spannend. En hier mijn favoriete kerst’bal’, een prachtig theepotje, vind je het niet enig?

DSC06930
Dan nu door naar het recept dat helemaal niets te maken heeft met kerstbomen en theepotten. Vanmorgen was er geen brood in huis en dus geen ontbijt. Wel had ik alle ingrediënten voor overheerlijke volkorenmuffins met banaan en rozijnen. Geïnspireerd door het boek ‘1 beslag, 100 muffins’ volgt hier het recept.

DSC06911
voor ongeveer 16-18 muffins
Wat heb je nodig?
50 gram (sultana)rozijnen
140 gram bloem
140 gram volkorentarwemeel
snufje zout
4 tl bakpoeder
120 gram witte basterdsuiker
2 bananen
2 eieren
ongeveer 100 ml melk
6 el zonnebloemolie

Wat te doen?
Week de rozijnen 15 minuten in warm water. Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg papieren vormpjes in de muffinvorm.
Zeef in een kom bloem, volkorentarwemeel, zout, bakpoeder en suiker. Vermeng de droge ingrediënten goed.
Prak in een kom de bananen. Schep de puree in een maatbeker en schenk er melk bij tot je aan de 250 ml zit.
Klop de eieren los en klop er de bananenmelk, olie en rozijnen door. Maak een kuiltje in de droge ingredienten en voeg er het natte mengsel bij. Roer tot alles net is vermengd, dus niet te lang. Schep het beslag in de vormpjes en houd er rekening mee dat de muffins nog zullen rijzen.

DSC06916
Bak de muffins 20 minuten in de oven tot ze gerezen en mooi goudbruin zijn. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm, haal ze uit de muffinvorm (niet uit de papieren uiteraard) en laat ze volledig afkoelen op het rooster.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: