havermoutontbijtjes (ofwel ‘overnight oats’)

2 Jan

2d948b3f6d4f80580af71bdf4c313318
Ondertussen is het alweer 2 januari 2014 (!), maar zo lang het nog geen Driekoningen is wens ik jullie allemaal nog een gelukkig nieuwjaar! En of je nu afvalt of juist weer aankomt, stopt met roken, maar meer gaat drinken, ongeacht de voornemens hoop ik voor jullie allemaal dat 2014 veel goeds brengt en het een fantastisch jaar wordt.
Ook dit jaar moet er natuurlijk weer gewoon gegeten worden en januari is bij uitstek de maand om dat gezond te doen. Uit onderzoek blijkt echter dat de meeste goede voornemens na een week al van de baan zijn en 95 procent van de mensen die willen afvallen eind januari weer op hetzelfde gewicht zitten als 1 januari of juist zwaarder zijn. Ondanks dit slechte nieuws proberen we zo goed en zo kwaad als kan toch zoveel mogelijk ons best te doen. En daarom hier alvast een gezond ontbijtje havermout, waarvan je verzadigd zult zijn tot in de middag.

DSC07081
Voor 1 kommetje ‘overnight oats’
Wat heb je nodig?
1 cup havermout (een koffiekopje bijvoorbeeld)
2 cup melk (voor een zuivelvrije versie vervang je deze door soja- , rijst- of amandel’melk’)
1 tl kaneel
1 banaan

Wat te doen?
meng de avond voor het ontbijt de havermout met het kaneel. Voeg de melk toe er roer. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het in de koelkast. Haal de volgende ochtend uit de koelkast, snijdt de banaan in plakjes en voeg toe. Zo makkelijk is het!

oats2
Probeer het ook eens met andere kruiden en vruchten, of voeg noten en andere granen toe. Je kunt ook de helft van de melk vervangen door yoghurt voor een wat vollere smaak. Hier nog 3 ideeën voor overnight oats:

1. Chocolade aardbei
1 cup havermout
1 cup melk
1 cup yoghurt
1 tl cacao
Voeg al deze ingrediënten bij elkaar en zet in de koelkast. Voeg de volgende ingrediënten in de ochtend toe:
handjevol aardbeien, gewassen en in stukjes
2 el stukjes pure chocolade

2. appeltaart
1 cup havermout
2 cup melk
1 tl kaneel
2 el rozijnen
Voeg al deze ingrediënten bij elkaar en zet in de koelkast. Voeg de volgende ingrediënten in de ochtend toe:
1 appel, geschild en in stukjes
handjevol gemengde noten

3. pina colada
1 cup havermout
1 cup kokosmelk
1 cup yoghurt
1 el gedroogde geraspte kokos
handjevol gedroogde ananas in stukjes
Voeg al deze ingrediënten bij elkaar en zet in de koelkast. Voeg de volgende ingrediënten in de ochtend toe:
Serveer met wat extra kokos en ananas

Advertenties

4 Reacties to “havermoutontbijtjes (ofwel ‘overnight oats’)”

  1. beejeekookt januari 2, 2014 bij 5:02 pm #

    He wat leuk, toevallig plaatste ik vandaag ook een havermoutontbijt recept. De combi met yoghurt kende ik nog niet maar ga ik ook proberen!

    • kokkimmetje januari 2, 2014 bij 5:14 pm #

      Ik zie het, klinkt ook heel lekker! Ik heb zelf maar 1 keer warm havermout gegeten, maar ook zonder toevoegingen dus vond het niet lekker. Maar ga het nu toch maar weer eens proberen !

  2. ricky januari 17, 2014 bij 12:55 pm #

    Hoi Kim,
    Een tip van mij voor je overnight oats, is ipv melk, rijstewater ( voor degen die geen zuivel verdragen) gebruiken ook dit mengsel een nacht laten weken en s’morgens even opwarmen.
    Ga straks het recept van de pompoensoep uitproberen.

    Groetjes Ricky

    • kokkimmetje januari 17, 2014 bij 1:23 pm #

      Hey Ricky,
      Bedankt voor je reactie! Ik gebruik zelf ook regelmatig soja’melk’. rijste’melk’ (of amandel) is ook een goed idee en net zo lekker. Dat opwarmen van overnight oats ga ik morgen ook maar eens doen nu het buiten zo koud is =)
      groetjes,
      Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: