Gevulde champignons uit de oven

8 Jan

DSC07128
Gevulde champignons uit de oven voor zijn, zeker voor de minimale inspanning die het je kost, bijzonder lekker! Wij aten ze gisteren tijdens de lunch gewoon lekker met z’n tweeën op, maar ze doen het natuurlijk ook goed als voorgerecht of bijgerecht wanneer je gasten hebt. Serveer de gevulde champignons bijvoorbeeld met toast en/of een frisse salade. Dit recept is vegetarisch, maar je kunt ze natuurlijk ook vullen met spekjes of rauwe ham, maar als je liever geen vlees eet zijn er natuurlijk nog talloze andere mogelijkheden aan groenten, kazen en noten. 

DSC07109
voor 10 champignons (verdubbel het recept als je gasten hebt, want ze gaan vast hard!)
Wat heb je nodig?
10 grote champignons
100 gram roomkaas
50 gram Parmezaanse kaas (of Pecorino), geraspt
50 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt en in stukjes gesneden
2 bosuitjes, in ringen gesneden
wat gedroogde of verse peterselie
peper en zout
2 el olijfolie

Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de steel van de champignons zodat ze hol zijn en je ze dus goed kunt vullen. Bestrijk de champignons met een kwastje heel licht in met olie. Meng in een kom de roomkaas, tomaten, bosuitjes, peterselie, peper en zout en Parmezaan, maar houd wat Parmezaan achter. Vul de champignons met de vulling en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Zet de champignons op een bakplaat of in een ovenschaal.

DSC07118
Bak ze nu 15 tot 20 minuten gaar en bruin. Haal ze uit de oven en verplaats de champignons naar een bord of schaal. Bestrooi met wat peterselie en serveer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: