Huisgemaakte eiersalade

10 Jan

DSC07153
Als je deze eiersalade zelf maakt, wil je nooit meer de kant en klare variant! Huisgemaakt is eigenlijk altijd, zo ook deze keer, gewoon veel lekkerder. Je kunt deze salade helemaal pimpen naar jou wensen. Doe er bijvoorbeeld kerriepoeder doorheen of maak em pittig met chilli- of cayennepeper. Je kunt de salade natuurlijk ook frisser maken door er kappertjes of stukjes augurk aan toe te voegen.

DSC07141
(Houd 1 ei per persoon aan)
Wat heb je nodig?
3 eieren
3 el mayonaise of fritessaus (De verhouding is dus 1 el per 1 ei)
1 bosui, schoon en in dunne ringen gesneden
peterselie
peper en zout

DSC07143
Kook de eieren in 10 tot 12 minuten (klein:10, groot:12) hard. Leg ze in een bakje onder de koude kraan om de eieren te laten schrikken. Pel de eieren en laat ze helemaal afkoelen. Meng in een kom de andere ingrediënten, je kunt nu ook andere kruiden toevoegen als je dat lekker vindt.

DSC07145
Als de eieren zijn afgekoeld snijd je ze in kleine blokjes en meng je ze door het fritessaus mengsel. Dat was dat, eet smakelijk!

DSC07155

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: