Mueslirepen

15 Jan

DSC07213
Muesli repen zijn heerlijk als een gezonde snack tussen de maaltijden door. Zo rond 4 uur doet ie het vooral goed, wanneer je trek krijgt omdat de lunch alweer 2 uur geleden is maar je ook nog lang niet toe bent aan het avondmaal. Vol havermout, noten en vruchten vullen de repen goed, en ze zijn ook nog eens gezond! Met de ingrediënten kun je zelf naar smaak variëren. Gebruik bijvoorbeeld kruiden (zoals kaneel of anijs), gedroogde vruchten, dadels of verschillende zaden. Zo maakte ik ze:

DSC07191
Wat heb je nodig?
3 el (olijf)olie
5 el honing
100 g havermout
snufje zout
40 g kokos
150 gemengde noten en cranberry’s

Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een ovenschaal in of bekleed met bakpapier.
verwarm in een ruime steelpan de olie en honing tot het vloeibaar is. Meng nu de rest van de ingrediënten erdoor. Schep alles in de schaal en druk aan met de bolle kant van een lepel.

DSC07195
Zet in 20 tot 25 minuten in de oven. Hoe langer die in de oven staat, des te krokanter de repen worden. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm en volledig afkoelen op het rooster. Let op! Per oven kunnen temperaturen verschillen, let daarom tijdens het bakken goed op en verlaag eventueel de temperatuur of dek de schotel af met folie als het te bruin wordt.

DSC07196
Snijdt daarna de plak in repen en bewaar ze in een blik of afgesloten bakje.

DSC07212

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: