Vegaburgers

29 Jan

DSC07329
Vegaburgers zijn een goed alternatief voor als je vegetariër bent. Maar ook als je dat niet bent en soms een dagje geen vlees wil eten, zijn deze heerlijke groenteburgers echt een uitkomst. Vegetarische burgers uit de supermarkt zijn vaak duur en smaken niet zo best. Maak deze vegaburger daarom van alles wat je wél lekker vindt! Een combinatie van peulvruchten of bonen en groenten werkt het beste.

DSC07311
Wat heb je nodig?

250 gram doperwten (vers gekookt of uit blik, uitgelekt)
250 gram kikkererwten (vers gekookt of uit blik, uitgelekt)
halve prei
1 ei
peper en zout
komijn, paprikapoeder en cayennepeper (of kruiden naar keuze)
5 el havermout
5 el bloem
Diep bord met daarin paneermeel

* In plaats van kikkererwten en doperwten kun ook andere peulvruchten en bonen kiezen, zoals linzen, witte bonen of kidneybonen.
Dat geldt ook voor de groente. Gebruik bijvoorbeeld een ui in plaats van prei of voeg eens courgette of paprika toe.

Wat te doen?
Was en snijdt de prei in reepjes. Voeg nu de erwten, prei, het ei, de kruiden en het havermout bij elkaar en en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine. Zorg ervoor dat het niet té glad wordt, maar juist een beetje grof.  Voeg nu de bloem toe en meng goed. Je moet redelijk gemakkelijk ballen kunnen draaien van het groentemengsel. Als het té nat is, voeg dan wat extra bloem toe. Draai ballen van het mengsel en druk ze plat tot burgers. druk beide kanten van de burgers in het paneermeel tot ze rondom bedekt zijn. Je kunt de burgers nu bakken of invriezen voor later.

DSC07315

DSC07321
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin. Wees voorzichtig, want groenteburgers zijn minder stevig dan burgers van vlees. Haal ze uit de pan en leg even kort op wat keukenpapier en serveer ze vervolgens direct. Je kunt ze als vleesvervanger bij de maaltijd eten of maak er een echte hamburger van door ze tussen een broodje te doen en te vullen met sla, komkommer en tomaat.

Eet smakelijk!

Advertenties

2 Reacties to “Vegaburgers”

  1. Margriet van Kleef januari 29, 2014 bij 5:19 pm #

    Hi Kim, ze zien er heerlijk uit! Smaakte ze ook zo?

    Groetjes,
    Margriet van Kleef

    • kokkimmetje januari 29, 2014 bij 5:23 pm #

      Dankje, je kan het niet vergelijken met een echte hamburger, maar ik vind em heel erg lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: