Pindasaus

7 Feb

DSC07371
Pindasaus, lekker voor bij de BBQ, met een stokbroodje erbij en een fles koude rosé in het park..
Oké, dat laatste zullen we er nog een paar maanden bij moeten dromen, want voorlopig regent het hier pijpenstelen. Maar hoe dan ook, pindasaus! Natuurlijk ook gewoon heerlijk bij nasi en bami of als je écht niet kan wachten op een BBQ en dus binnen gaat gourmetten. Zo maak je het (the easy way):

DSC07357
Wat heb je nodig?
1/2 el olie (arachide- of zonnebloemolie)
1 sjalot of ui, fijn gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
4 volle el pindakaas
ongeveer 150 tot 200 ml melk, verwarmd in pannetje of magnetron
1 tl sambal (naar smaak)
1 tl ketjap manis
eventueel aangevuld met meer kruiden, zoals koriander, gember en/of komijn
*Gebruik bij voorkeur pindakaas met een zo hoog mogelijk percentage aan pinda’s en zo min mogelijk vetten.

Wat te doen?
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze zacht is.Probeer zo min mogelijk olie te gebruiken, maar pas op dat de uitjes niet aanbakken. Als je veel olie gebruikt komt dat de structuur van de pindasaus niet ten goede. Voeg de knoflook toe en na een halve minuut ook de pindakaas. Roer goed tot alles is vermengd en voeg dat beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren en stop met toevoegen wanneer je tevreden bent met de dikte van de saus. Breng nu op smaak met ketjap, sambal en eventuele andere kruiden. Als je de pindasaus later opnieuw opwarmt kan het zijn dat je nog wat extra melk moet toevoegen.
*tip: gebruik eens kokosmelk, dat geeft de pindasaus een vollere smaak.

DSC07368

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: