Valentijnsbrownies met frambozen

11 Feb

DSC07399
Nog een paar dagen en dan is het weer zover, Valentijnsdag. Toch zou ik Valentijn net direct romantisch willen noemen. Er is toch geen vrouw blij verrast met een rood pluizen koelkastmagneet in de vorm van een hart, die niet alleen zij, maar ook een kwart van de rest van de vrouwelijk bevolking van hun lief ontvangt? En bestaan er nog volwassen dames waarvan hun hart een sprongetje maakt bij het aanzien van een pluchen beertje die ‘I love you’ schatert wanneer je deze in z’n buikje stompt? Nu klinkt dit allemaal wel heel erg zuur, daarom hier een recept voor zoete brownies met een romantisch tintje. Want ik laat natuurlijk geen gelegenheid aan me voorbij gaan waarbij ik wat lekkers kan bakken, zelfs Valentijn niet!

DSC07377
voor 18 stuks
Wat heb je nodig?
120 g boter
120 g donkere chocolade in stukjes
300 g kristalsuiker
snuf zout
1 tl vanille essence
2 eieren
140 g bloem
2 el cacaopoeder
160 gram (bevroren) frambozen, in stukjes
papieren muffinvormpjes

DSC07381
Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm of in siliconen vormpjes.
Kook water in een pan en zet daar een hittebestendige schaal op die het water niet raakt. Draai het vuur uit en laat hierin de boter en chocolade smelten (dit heet ‘au bain marie’). Voeg de suiker, vanille en zout toe en laat iets afkoelen. Voeg de eieren nu één voor één toe en roer goed.

DSC07385
Meng de bloem met de cacao en voeg dit bij het chocolademengsel. Roer goed tot alles vermengd is en roer er dan de frambozen door.
Schep het beslag met twee lepels in de muffinvormpjes en bak ze 25 minuten in de oven. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna volledig afkoelen uit de vorm op het rooster (maar nog wel in de papiertjes).

Advertenties

Eén reactie to “Valentijnsbrownies met frambozen”

  1. beejeekookt februari 11, 2014 bij 1:17 pm #

    Mmm frambozen en chocolade 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: