Perencompote

15 Feb

DSC07441
Compote en jam maken vind ik altijd zo’n leuk en rustgevend klusje om te doen. Deze perencompote kun je maken vlak voor het serveren, of giet ze heet in schone potjes en bewaar ze een paar weken koel. Je kunt makkelijk variëren door bijvoorbeeld ook andere vruchten te gebruiken, meer of minder suiker te gebruiken of kruiden toe te voegen. Een kwestie van uitproberen dus.

DSC07425
voor 2 potjes (bijvoorbeeld weckpotjes of oude jampotjes)
Wat heb je nodig
4 peren
75 g suiker
50 ml water
(eventueel kruiden, zoals kaneel)

Wat te doen?
Kook de potten een paar minuten in een pan met water en zet ze vervolgens ondersteboven op een schone theedoek.

DSC07431
Schil de peren en snijdt ze in kleine stukjes. Doe deze in een pan met de suiker en het water en breng aan de kook (eventueel met kruiden). kook ongeveer 10 minuten. Schenk de hete compote nu in de potjes en sluit af met een deksel. Draai de potten om en laat ze zo een kwartiertje staan. Draai de potten weer terug en laat ze volledig afkoelen.

Serveer bij een kaasplankje of op een toastje met brie. Ook lekker door de yoghurt natuurlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: