Sinaasappelcurd

28 Feb

DSC07489
Deze sinaasappelcurd is een variant op lemoncurd en is bij uitstek geschikt voor bij scones. Maar het is ook lekker op een pannenkoek of door de yoghurt. Er zijn verschillende recepten en technieken om curd te maken, deze is geïnspireerd op die van Yvette van Boven.

Wat heb je nodig?
125 ml vers sinaasappelsap + rasp van 1 sinaasappel (alleen het oranje, het witte gedeelte is bitter!)
125 g kristalsuiker
2 eieren + 2 eierdooiers
75 g boter, in blokjes

DSC07464
Wat te doen?
Klop in een hittebestendige kom met een garde eerst de eieren en dooiers met de suiker door elkaar. Voeg dan het sap en rasp van de sinaasappel  toe en klop nog eens goed. Zet de kom op een pan kokend water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Klop tot de saus dik genoeg is zodat het aan een lepel blijft hangen. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat het niet koken, want dan kan het schiften.

DSC07471
Haal de kom van het vuur en haal duw het mengsel door een zeef. Voeg nu de boter toe en klop tot alle boter is opgenomen. Doe in schone (gesteriliseerde) potjes en laat volledig afkoelen.

Advertenties

Eén reactie to “Sinaasappelcurd”

  1. bloginfinitylifestyle februari 28, 2014 bij 12:46 pm #

    Must try! Lijkt me heel lekker! With love ♥ S.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: