American pancakes

4 Mrt

DSC07520
Dit zijn de echte schatjes onder de pannenkoeken, American pancakes. Lief, klein, zoet en ongelooflijk lekker! Eigenlijk een heel on-Amerikaans formaat voor wat we gewend zijn uit het land van groot, groter, groots. Maar vergeet niet dat ze deze opstapelen, overgieten met maple syrup en eten als een enorme taart. Dat doen wij dan weer heel Hollands, één per keer, met appelstroop of poedersuiker. Maar als die pannenkoekentaart je meer aan staat, ga je gerust je gang.
DSC07506

Voor ongeveer 15 stuks
Wat heb je nodig?
125 g bloem
2 el suiker
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
200 ml melk
1 ei
2 el olie of gesmolten boter
1 tl vanille essence
(boter of olie om in te bakken)

Wat te doen?
Meng met een garde de melk, het ei, de vanille essence en de boter of olie door elkaar. Voeg er geleidelijk de overige, droge ingrediënten aan toe en klop tot er geen klontjes meer in zitten.
Verwarm een groot bord in de magnetron tot die goed heet is. Daar kun je zo de gebakken pannenkoeken op warm houden. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met olie of boter. Er is een kans dat de eerste pannenkoeken mislukken, begin er dus met 1 of 2. Giet kleine hoopjes beslag in de pan (ik gebruikte een juslepel), je kunt er ongeveer 3 of 4 in een pan bakken. Bak tot je kleine gaatjes ziet, ongeveer 1 a 2 minuten, en draai dan om. Bak verder tot de onderkant (licht)bruin is.

DSC07514
Leg ze op het verwarmde bord en dek af met een stuk aluminiumfolie terwijl je de rest bakt.

Advertenties

2 Reacties to “American pancakes”

  1. beejeekookt maart 4, 2014 bij 5:30 pm #

    Lekker!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kruidige wortelhavermoutpap | kokkimmetje - maart 23, 2014

    […] en gedroogde vruchten. In het weekend is het helemaal een feest en bak ik gewone pannenkoeken of American pancakes. Maar mijn favoriete ontbijt op het moment is toch wel havermoutpap! En dan met name die naar het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: