Koekjes in een pot

9 Mrt

DSC07542
Deze koekjes in een pot zijn de betere variant op de kant en klare ‘alleen water toevoegen’ mixen uit de supermarkt. Het is superleuk om cadeau te geven, maar ook zeker leuk om zelf te maken. Dit is een 1 liter pot (en daar maak je heel veel koekjes mee), maar gebruik gerust een kleinere, zoals een halve liter, en halveer de ingrediënten. 

DSC07535
Wat heb je nodig?
1 glazen pot (1 liter)
370 g bloem
185 g suiker*
100 g donkere chocolade, in kleine stukjes**
100 g walnoten, in kleine stukjes
1/2 tl zout
een champagneglas

*voor een extra kleurlaag in de pot kun je een deel van de suiker vervangen door bruine basterdsuiker.
** de chocolade en walnoten kun je ook vervangen door iets anders. Bijvoorbeeld andere noten, rozijnen, zaden of gedroogde vruchten.

Wat te doen?
Zoals je misschien ziet is mijn pot een beetje rommelig, maar je kunt de laagjes natuurlijk heel goed zichtbaar maken. Mix het zout door de bloem heen. Lepel de helft van de bloem voorzichtig in de pot, kijk uit dat het niet opstuift. Stamp licht aan met de voet van het champagneglas. Leg daar nu een laag chocoladestukjes bovenop. Vul nu met de rest van de bloem en stamp weer zachtjes aan. Voeg nu de walnoten toe en tot slot de suiker.
Dit is een voorbeeld, maar maak gerust je eigen volgorde. Als je bruine suiker gebruikt kun je bijvoorbeeld ook nog een mooi bruin laagje maken tussen de bloem.

DSC07558
Versier de pot nu met lintjes, touwtjes, stofjes en een kaartje. En schrijf het recept uit voor de koekjes en doe die erbij. Dit is het recept voor de walnoot chocolade koekjes:

Zelf toevoegen
300 g ietwat zachte boter
1 ei

Wat te doen?
Mix in een kom de ingrediënten uit de pot, zodat alles goed verdeeld is. Mix in een andere kom met een elektrische handmixer de boter tot crème, voeg het ei toe en mix nog even. Schep nu met een lepel de droge ingrediënten eraan toe en kneed verder met de hand tot een bal. Laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm nu de oven op 190 graden. Leg hoopjes deeg op de bakplaat, op ruime afstand van elkaar. Druk ze een beetje plat en bak ze ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna volledig op het rooster.

Advertenties

Eén reactie to “Koekjes in een pot”

  1. Gerda maart 9, 2014 bij 5:06 pm #

    Leuk idee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: