Quiche met spinazie, feta en zongedroogde tomaat

12 Mrt

DSC07596
Ik ben gek op quiche! Warm of koud, het is me om het even. Nu de laatste dagen het zonnetje weer volop schijnt heb ik zin in middagen hangen in het park, met vrienden, wijn en natuurlijk eten. Met deze gedachten gingen we gisteren, bewapend met kleed en fles rosé, de waterkant opzoeken. Helaas waren we iets te enthousiast (‘laat die jas lekker thuis, joh!’) en bleef het bij een stevige wandeling. Vandaar dat ik, voor het zomergevoel in huis, deze quiche maakte.

DSC07568
Wat heb je nodig?
125 g koude boter, in blokjes
250 g bloem (+extra voor bestuiven)
5 eieren
2 el olie
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
180 g verse spinazie, gewassen en gesneden
120 g feta, in blokjes gesneden
half potje zongedroogde tomaten
peper en zout
1 tl paprikapoeder
250 g crème fraîche
150 ml melk

Wat te doen?
Meng de bloem met een snufje zout en de koude boter tot kruim. Voeg 1 ei toe en een eetlepel ijskoud water en kneed tot het nét gemengd is (door te lang kneden wordt het deeg taai). Kneed tot bal en leg verpakt in vershoudfolie een uur in de koelkast om te rusten.
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui ongeveer 7 minuten, voeg de knoflook en de spinazie toe tot het geslonken is. Laat de tomaten uitlekken en snijdt ze in stukjes. Voeg toe aan de spinazie en breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe het in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit.
Mix met een garde de crème fraîche, 4 eieren, melk, paprikapoeder en peper en zout in een kom.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif het werkblad met bloem en rol met een deegroller het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 cm doorsnee. Zorg ervoor dat het overal even dik is. Vet een springvorm van 26 cm in en bestuif met wat bloem. Leg de lap in de vorm en druk zacht aan. Prik gaatjes in de bodem met een vork en snijdt het overige aan deeg van de randen weg.

DSC07570
Meng de blokjes feta door het spinaziemengsel en bedek daarmee de bodem van de quiche. Strooi er de stukjes zongedroogde tomaat op. Schenk nu het ei/melk mengsel over de vulling. Zet voorzichtig in de oven en bak 45 minuten. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal daarna uit de springvorm (de rand). Eet warm of koud, met een lekkere frisse salade.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: