Risotto met champignons en groentjes

19 Mrt

DSC07662
Risotto is een gerecht dat ik al heel lang wilde maken, maar het kwam er gewoon niet van. Totdat vorige week de risottorijst in de aanbieding was. ‘En nu gaat het gebeuren!’ besloot ik. Risotto staat bij sommigen onterecht bekend als ‘lastig’, maar dat is zeker niet waar. Tenzij je lijdt aan een aandachtstekortstoornis en absoluut je absoluut niet langer dan 1o minuten op één taak kun focussen, dan is snelkookrijst meer iets voor jou. Het is dus enkel een kwestie van tijd, maar als je blijft roeren in de pan en geduld hebt is succes gegarandeerd!

DSC07640
voor 2 hongerige personen of 3 kleine eters
Wat heb je nodig?
2 el olijfolie
180 g risotto
300 champignons, gesneden
1 kleine prei, gewassen en gesneden
75 g tuinerwten (uit diepvries)
1 rode ui, gesneden
1 teen knoflook, fijn gesneden/geperst
1 glas witte wijn (en wat extra voor jezelf tijdens het koken)
1 liter groentebouillon
5 el geraspte Parmezaanse kaas (meer of minder naar smaak)
peper en zout

Wat te doen?
Verhit 1 el olie in een pan en bak, als die goed heet is, de champignons en de prei een paar minuten. Schep op een bord en zet weg. Verhit nu weer wat olie in de pan en fruit de ui een paar minuten tot die ietwat zacht is. Voeg nu de knoflook toe en na een halve minuut ook de risottorijst. schep om zodat de rijst bedekt is met een laagje olie. Blus af met de wijn. Voeg, als de rijst de wijn grotendeels heeft opgenomen, wat bouillon toe. Voeg als de rijst de bouillon heeft opgenomen nog wat bouillon toe. Blijf dit herhalen tot de rijst gaar is. Dat duurt ongeveer 20 minuten en betekent niet dat je de bouillon altijd opmaakt. Check na 15 minuten regelmatig of de rijst gaar is. Voeg 5 minuten voor het einde de tuinerwtjes erdoor zodat ze ontdooien. Voeg op het laatst de champignons en prei toe en de Parmezaan. Draai het vuur uit en zet de deksel op de pan. Roer na 5 minuten de risotto nog eens door en voeg eventueel peper en zout toe. Tadaaa!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: