Kruidige wortelhavermoutpap

23 Mrt

DSC07700
Ik houd echt van ontbijten! Maar het is iets wat ik pas heel laat ben gaan doen, althans, écht ontbijten dan. Vroeger had at ik gewoon twee boterhammen en daar was het mee gedaan. Maar je dag kan zoveel leuker beginnen dan met twee bruine boterhammen en kaas. Zo eet ik doordeweeks graag yoghurt met cruesli, en varieer ik met noten en gedroogde vruchten. In het weekend is het helemaal een feest en bak ik gewone pannenkoeken of American pancakes. Maar mijn favoriete ontbijt op het moment is toch wel havermoutpap! En dan met name die naar het recept van Joy the Bakermorning glory oats. Hier heb ik voor jullie de cupmaten omgerekend en een kleine verandering aangebracht in het recept. Ik bewaar de pap in de koelkast en ontbijt er een paar dagen mee. Dan schep ik wat in een schaaltje, dek het af met folie en warm het even op in de magnetron. Daarna voeg ik nog een scheutje melk toe en je hebt een heerlijk ontbijtje.

DSC07676
Wat heb je nodig?

100 g geraspte wortel
600 ml water
300 ml melk
100 g havermout
80 g rozijnen
1 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl zout
3 tl bruine suiker
1 tl vanille extract
2 tl sinaasappelrasp
30 g gedroogde kokosrasp

DSC07686
Wat te doen?

Doe alle ingrediënten, behalve de sinaassappelrasp en de kokos, in een pan en zet op het vuur. Kook, al roerend(!), zachtjes 25 tot 30 minuten tot de wortel gaar is en de havermout zacht. Voeg tijdens het koken eventueel meer melk toe. Voeg de sinaasappelrasp en de kokos toe en draai het vuur uit. Laat nog 5 minuten staan met de deksel op de pan. Serveer met een scheutje melk en geniet van je ontbijtje!

Advertenties

2 Reacties to “Kruidige wortelhavermoutpap”

  1. beejeekookt maart 24, 2014 bij 4:27 pm #

    Ga ik ook eens proberen, klinkt goed!

    • kokkimmetje maart 24, 2014 bij 4:31 pm #

      Als je van havermout houdt, zeker doen 😉 het is echt zo lekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ZONDERZOOI

FOOD - COACHING - LIFESTYLE

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

...because most of us don't have all day to spend in the kitchen!

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: