Aardbeien merengue trifle

7 Apr

DSC07733
Jaaa, eindelijk weer eens een blogpost! En dit keer een lekker toetje, daar word iedereen toch gelukkig van? Op de markt hier in de buurt merk je dat de zomer er weer aankomt, want het tropische fruit zie je steeds vaker. Eindelijk weer volop ananassen, mango’s en natuurlijk aardbeien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de appels en peren ook wel een beetje zat was en ik m’n vitamientjes steeds minder vaak binnen kreeg. Maar met al die lekkere vruchten komt dat weer helemaal goed. Naast vitamientjes zitten er in die toetjes helaas ook veel kalorientjes, dus dat word morgen de trap in plaats van de lift. Maar dat is zorg voor later, eerst even lekker genieten van je toetje. Zo maak je deze aardbeien merengue trifle:

Wat heb je nodig?

12 lange vingers (of genoeg om de bodem van de schaal mee te bedekken)
75 g kristalsuiker
1 el citroensap
250 ml slagroom
2 el kristalsuiker
350 g aardbeien, gewassen
60 g merengeus/schuimpjes

DSC07725
Wat te doen?

Breng de 75 g suiker, met 70 ml water en 1 el citroensap aan de kook en laat 1 á 2 minuten koken tot de suiker is opgelost en het stroperig is. Leg de lange vingers op een bord of  schaal en schenk de siroop erover. Draai de lange vingers een keer om zodat ze goed bedekt zijn met de siroop. Laat dit zo een kwartiertje staan.
Klop de slagroom met de 2 el suiker stijf. Breek de schuimpjes in grove stukken erboven en schep met een metalen lepel voorzichtig door het mengsel. Pureer 150 g van de aardbeien grof en schep dit heel kort door het room/schuim mengsel. Het mag niet egaal vermengd zijn.
Schik de lange vingers op de bodem van de schaal en schep hier het room mengsel op. Leg de overgebleven aardbeien erop en dek af met vershoudfolie. Laat de trifle ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

DSC07742

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: