Spaghetti met spinazie zalm saus

1 Mei

DSC07778
Het is alweer bijna een maand geleden dat ik iets poste, schandalig! Ondertussen ben ik druk met school, omdat ik dit jaar afstudeer. Maar dat is niet de enige reden van mijn afwezigheid op het net. Ik ben erachter gekomen dat ik ontzettend ‘hobby-gevoelig’ ben. Ik vermoed dat dit geen officiële diagnose is (ik ben er immers niet voor naar de huisarts geweest), maar laten we het zo noemen. Nu is koken sinds ik samen woon mijn grootste hobby, daarom ben ik ten slotte een blog begonnen. Maar de afgelopen weken besteed ik veel tijd aan handwerk, en wat is dat leuk! knuffels naaien, slingers haken en sokken breien, en dat allemaal zonder erna de afwas te doen! (Tja, wij hebben geen vaatwasser, dus dat is een klein, soms groot, minpuntje aan bakken en koken). Dat gefrunnik was dus de reden van mijn onaangekondigde blog-pauze. Maar ik ben, naast al die andere hobby’s, nog steeds gek op koken en bakken. Daarom neem ik me voor om weer meer tijd en energie te steken in mijn blog, om te beginnen met dit recept voor een heerlijke klassieke Italiaanse maaltijd!

DSC07756
voor 3 personen
Wat heb je nodig?
2 el olijfolie
400 g verse spinazie
250 g zalmfilet
100 g tuinerwten
1 ui
2 tenen knoflook
200 g crème fraîche
peper en zout
spaghetti

Wat te doen?
Was de spinazie en kook 2 minuten. Laat uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de zalm in blokjes.
Kook ondertussen de pasta met behulp van de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot die glazig en zacht is. Fruit de knoflook kort mee en voeg vervolgens de zalm toe. Zet het vuur middelhoog en bak de zalm ongeveer 5 minuten mee. Voeg de spinazie en de tuinerwten toe en bak zacht tot de zalm gaar is. Voeg de crème fraîche toe en roer door het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout en draai het vuur uit.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: