Karamel popcorn rotsjes

13 Mei

DSC07828
Dit recept is niet alleen lekker, maar ook ontzettend budgetproof! Je kunt met de goedkope ingrediënten in één keer heel veel maken van deze snack. Niet zo verstandig als je maar met z’n tweetjes bent, maar voor een familie film avondje natuurlijk ideaal. 

Wat heb je nodig?
100 g (pof)mais
2 el zonnebloemolie
200 kristalsuiker
6 el water

DSC07806
Wat te doen?
Gebruik voor het poffen van mais een grote pan, of pof de mais in meerdere fasen. Mais zet namelijk ontzettend uit tijdens het poffen.
Verhit de olie in een grote pan op hoog vuur, voeg de maiskorrels toe en roer even zodat ze allemaal bedekt zijn met olie. Doe de deksel op de pan en laat deze erop tot de popcorn klaar is. De popcorn gaat nu poffen. Draai als je bijna niks meer hoort het vuur uit, te lang op het vuur zorgt voor verbrande popcorn. Maak je dus niet druk om de paar korrels die nog niet gepoft zijn. Strooi de popcorn gelijkmatig uit over een vel bakpapier.
Voor de karamel doe je de suiker en het water in een pannetje. Verwarm de pan op matig vuur totdat de suiker gesmolten is. Laat de suikerstroop nu op hoog vuur borrelen. De karamel veranderd in deze fase van kleur. Roer tijdens het maken van karamel niet door de pan, maar houd de pan eventueel een beetje schuin om de hitte gelijkmatig te verdelen. Als de karamel goudbruin is, is die klaar. Haal de pan nu van het vuur. Giet de karamel nu in dunne stralen heen en weer over de popcorn, zodat het ongeveer gelijkmatig verdeeld is. Laat het geheel nu afkoelen en breek in stukken, zodat je popcornrotsjes hebt.
Strooi voor een extra bite nog een klein beetje zeezout over de popcorn, de combinatie zout en karamel is namelijk heerlijk!

* Karamel is heet! Proef tussentijds niet en zit er niet aan totdat het afgekoeld is. Houdt kinderen bij dit klusje dus liever uit de keuken. 

DSC07818

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Making Really Good Food

Because sharing things is fun!

TaartTopper

Creative cake art

Chef in disguise

Easy authentic middle eastern recipes

Mama's Gotta Bake

she's bad, she's bold...and she likes sugar

maren ellingboe

recipe developer, stylist, content creator

The Moonlight Baker

It all started with a midnight brownie...

The New (Cooking) Adventures of Ole' Bill

I'm a goofball who likes to cook. These are my stories.

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Salted Kitchen

For the love of vegetables

The Hungry Artist

A blog about healthy cooking and eating with kids.

Overtime Cook

Just another WordPress.com site

Pease Pudding

Just another WordPress.com weblog

eggton

{salty wit + a sweet tooth}

%d bloggers liken dit: